Klimaat in Split

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Kroatie is 29C. 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Split voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Split gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Split. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Split? Het weer in Split is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Split weer.

Split heeft een gematigd klimaat, met warme zomers en milde winters. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond 17°C (63°F). Juli is de warmste maand, met een gemiddelde temperatuur van 25°C (77°F), terwijl januari de koudste maand is, met een gemiddelde temperatuur van 7°C (45°F). De stad krijgt elk jaar te maken met een behoorlijke hoeveelheid neerslag, gemiddeld ongeveer 1.230 mm (48 in).

September is de natste maand, met een gemiddelde neerslag van ongeveer 170 mm (6,7 in), terwijl februari de droogste maand is, met een gemiddelde neerslag van ongeveer 50 mm (2,0 in).

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.