Emigreren naar Taipei

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Taipei te emigreren.

Taipei is een geweldige stad om te wonen, en ik weet zeker dat je het er naar je zin zult hebben. Hier zijn wat tips om het emigratieproces soepeler te laten verlopen:

Zorg ervoor dat je een geldig paspoort en visum hebt. Leer enkele basiszinnen in het Mandarijn; dat zal het leven veel gemakkelijker voor je maken. Maak kennis met de plaatselijke cultuur en gewoonten; Taipei staat bekend om zijn gastvrijheid, dus als u zich respectvol en beleefd gedraagt, moet u zich prima kunnen redden. Zorg ervoor dat u een verblijfplaats heeft geregeld voordat u aankomt; het vinden van een verblijfplaats kan lastig zijn, vooral als u de taal of het gebied niet goed kent.

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Megan, en ik verhuisde naar Taipei ongeveer twee jaar geleden. Ik ben getrouwd en heb één zoon. Mijn man en ik houden ervan om verschillende Chinese restaurants uit te proberen, lokale markten te bezoeken en alle monumenten in de stad te bekijken.

Mensen zeggen vaak dat wonen in een vreemd land de beste manier is om je eigen land te leren kennen - en ze hebben gelijk! Elke dag hier in Taipei is een avontuur.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.