Kaart Taipei

De kaart van Taipei ligt in Taiwan. Het is een relatief klein eiland, gelegen ten oosten van China. Taipei, de hoofdstad van Taiwan, ligt in het noordwestelijke deel van het eiland. Het eiland telt meer dan 23 miljoen inwoners en wordt gerangschikt als een van de dichtstbevolkte plaatsen ter wereld.

De kaart van Taipei is interessant omdat zij een stad toont die snel groeit. De stad heeft zich vanuit haar oorspronkelijke centrum naar buiten uitgebreid en beslaat nu een groot gebied op de kaart. De stad heeft ook een aantal snelwegen en bruggen die haar met andere delen van het eiland verbinden.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Taipei je het beste verblijft! Ga je vooral naar Taipei om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Taipei is bijvoorbeeld Da'an South.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Taipei. 

Met behulp van een plattegrond van Taipei kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.