Eten en drinken in Ericeira

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Ericeira is natuurlijk de gastronomie.

Ericeira is een klein stadje gelegen aan de westkust van Portugal. Het stadje staat bekend om zijn surfstranden, die bezoekers van over de hele wereld aantrekken. Naast de surfcultuur staat Ericeira ook bekend om zijn eet- en drinkgelegenheden. Bezoekers vinden er alles van traditionele Portugese restaurants tot moderne cafés met een internationale keuken.

Er zijn ook tal van bars en clubs waar bezoekers kunnen genieten van een avondje uit in de stad. Of u nu op zoek bent naar een informele maaltijd of een avondje uit in de stad, Ericeira heeft voor iedereen wat te bieden.

Ericeira is een klein vissersplaatsje in Portugal, en de plaatselijke keuken weerspiegelt dat. Veel van de gerechten zijn gebaseerd op zeevruchten, met speciale nadruk op octopus, garnalen en sardines.

Enkele van de meest populaire gerechten zijn: Bacalhau à Brás (een gerecht gemaakt met gezouten kabeljauw) Bifanas (broodjes met varkensvlees) Francesinha (een broodje gemaakt met ham, worst, kaas en een speciale saus) Caldeirada de Peixe (een stoofpotje van vissersvlees met verschillende soorten vis) Arroz de Marisco (rijstschotel met zeevruchten) Sopa de Legumes (peulvruchten en groentensoep)

Het varieert afhankelijk van wat u bestelt, maar over het algemeen kost een maaltijd in Ericeira zo'n €10-15. Er zijn enkele goedkopere opties, maar de meeste restaurants in Ericeira richten zich op toeristen en rekenen dienovereenkomstig.

Er zijn een aantal goede visrestaurants direct aan de oceaan, en als u op zoek bent naar iets meer luxe dan kunt u een aantal uitstekende opties in het historische centrum van de stad te vinden. Wat uw budget ook is, ik ben er zeker van dat u in Ericeira iets van uw gading zult vinden. Veel plezier!

Dus als je op zoek bent naar een foodie heaven, dan moet Ericeira je volgende bestemming zijn! Er is hier voor elk wat wils, van zeevruchten tot traditionele Portugese gerechten. En vergeet de wijn niet - Portugal staat bekend om zijn heerlijke rode wijnen. Bent u al in Ericeira geweest? Wat was uw favoriete gerecht?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Portugees zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.