Eten en drinken in Jerevan

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Jerevan is natuurlijk de gastronomie.

Als je een interessante en betaalbare stad zoekt om tijdens je vakantie te verkennen, overweeg dan Jerevan, Armenië. Deze opkomende bestemming herbergt tal van heerlijke restaurants die zowel traditionele Armeense gerechten als westerse favorieten serveren. En vergeet de drankjes niet! Of je nu zin hebt in een kopje koffie, wat plaatselijk bier, of een glas wijn, Jerevan heeft iets om je dorst te lessen.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog je reis te plannen!

De populairste gerechten in Jerevan zijn beslist khachapuri (een Georgisch kaasbrood gerecht), kebab, en dolma (gevulde druivenbladeren). Er zijn echter eindeloos veel variaties van elk van deze gerechten, dus het hangt er echt maar van af waar de plaatselijke bevolking zin in heeft. En natuurlijk zou geen Armeense maaltijd compleet zijn zonder wat lavash (Armeens platbrood) ernaast!

Het kost veel om in Jerevan te eten. De gemiddelde prijs van een maaltijd in een restaurant is ongeveer $ 10, en dat is zonder drankjes. Als je als een plaatselijke bewoner wilt eten, kun je het beste naar een van de vele food courts gaan, waar je goedkope en heerlijke maaltijden voor minder dan $ 5 kunt vinden.

Als je van eten houdt, dan is Jerevan de perfecte bestemming voor jou. Het maakt niet uit waar je smaakpapillen naar hunkeren, je zult iets van je gading vinden in deze stad. Van internationale gerechten tot traditionele Armeense gerechten, er is hier voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek je vlucht naar Jerevan en begin met genieten van al het culinaire goeds dat deze geweldige stad te bieden heeft!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Armeens zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.