Kaart Jerevan

De kaart van Jerevan is interessant omdat ze de vorm van een schild heeft. Er wordt wel gezegd dat deze schild-vorm opzettelijk was, omdat ze de stad moest beschermen tegen mogelijke aanvallen.

De stad Jerevan ligt in Armenië en is de hoofdstad. Ze telt meer dan 1 miljoen inwoners en wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele en historische centra in de regio. De stad werd meer dan 2.500 jaar geleden gesticht en heeft een rijke geschiedenis die te zien is aan de vele bezienswaardigheden en monumenten.

Enkele van de populairste toeristische attracties in Jerevan zijn de Cascade, de Sint-Gregoriuskathedraal, en het Plein van de Republiek.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Jerevan je het beste verblijft! Ga je vooral naar Jerevan om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Jerevan is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Jerevan. 

Met behulp van een plattegrond van Jerevan kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.