Eten en drinken in Montreal

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Montreal is natuurlijk de gastronomie.

Montreal is een paradijs voor fijnproevers, met iets om elke smaakpapil te prikkelen. Van klassieke Franse keuken tot trendy fusion restaurants, er is voor elk wat wils. En natuurlijk is geen bezoek aan Montreal compleet zonder je te goed te doen aan een paar van de heerlijke ambachtelijke bieren en cocktails die de stad rijk is.

Dus pak een stoel, bestel een bord poutine, en maak je klaar om je een weg te eten door deze geweldige stad!

Er zijn heel wat populaire gerechten in Montreal, maar enkele van de bekendste zijn de Montreal smoked meat sandwich, bagels, en poutine. De Montreal gerookte vleessandwich is een klassiek gerecht dat bestaat uit dungesneden runderpekel die gepekeld en gepekeld is met kruiden als knoflook en zwarte peper, en daarna gerookt en gekookt is.

Het wordt meestal geserveerd op roggebrood met mosterd en augurken. Bagels zijn een ander populair gerecht in Montréal, en ze staan erom bekend kleiner en zoeter te zijn dan de traditionele New Yorkse bagels. Ze worden vaak belegd met zaden zoals maanzaad of sesamzaad, of met roomkaas of zalm.

Het kan sterk variëren, afhankelijk van wat voor soort eten je zoekt en waar je gaat eten. Maar over het algemeen is uit eten gaan in Montréal relatief betaalbaar. Je kunt in een restaurant een goede maaltijd krijgen voor minder dan EUR 15, en er zijn veel restaurants die prix fixe menu's aanbieden voor EUR 25 of minder.

Als je iets meer luxe zoekt, zullen de prijzen iets hoger liggen. Maar zelfs in de duurste restaurants in Montreal kun je nog steeds een driegangenmenu krijgen voor minder dan EUR 80. En als je enkele van de beroemde gerechten van de stad wilt proeven (zoals poutine of gerookt vlees), zijn er genoeg plaatsen waar je voor minder dan EUR 10 een stevige maaltijd kunt krijgen.

Montreal is een paradijs voor fijnproevers, met voor ieders smaakpapillen wat wils. Als je op zoek bent naar een geweldige culinaire ervaring, dan moet Montreal bovenaan je lijstje staan. Bedankt voor het volgen van onze eetreis - we hopen dat je deze fabelachtige stad binnenkort kunt bezoeken en van al haar heerlijke aanbod kunt genieten!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Engels zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.