Kaart Montreal

De kaart van Montreal is heel interessant. Het is een stad die in twee delen wordt verdeeld door de St. Lawrence rivier. Het noordelijke deel van de stad heet het Eiland van Montreal en het zuidelijke deel heet het vasteland. Het Eiland van Montreal is eigenlijk een eiland dat midden in de St. Lawrence rivier ligt. Het eiland is ongeveer 3 mijl lang en 2 mijl breed.

Het is met het vasteland verbonden door een aantal bruggen en tunnels. De stad Montreal bestaat eigenlijk uit een heleboel verschillende buurten. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en er zijn in elke wijk veel verschillende dingen te zien en te doen.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Montreal je het beste verblijft! Ga je vooral naar Montreal om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Montreal is bijvoorbeeld Sud-Ouest.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Montreal. 

Met behulp van een plattegrond van Montreal kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.