Eten en drinken in Siem Reap

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Siem Reap is natuurlijk de gastronomie.

Het is geen geheim dat Siem Reap de thuisbasis is van enkele van de beste eetgelegenheden ter wereld. Van straatverkopers tot toprestaurants, er is voor elk wat wils. En wat zou een bezoek aan Cambodja zijn zonder van de plaatselijke drankjes te proeven? Bier, wijn en sterke drank zijn overal verkrijgbaar, en er zijn voldoende plaatsen om ervan te genieten.

Dus of je nu een fijnproever bent of gewoon op zoek naar een goed avondje uit, Siem Reap heeft je gedekt.

De populairste gerechten in Siem Reap zijn amok trei, samlor kako, en nom banh chok. Amok trei is een Cambodjaanse viscurryschotel die typisch met meerval gemaakt wordt. Samlor kako is een Khmer soep gemaakt met kip, kokosmelk, galangal, citroengras, en limoensap. Nom banh chok is een traditioneel Cambodjaans ontbijtgerecht dat gemaakt wordt van rijstnoedels, gedroogde garnalen, groene bonen, bananenbloemen, en munt. Alle drie deze gerechten zijn smaakvol en uniek voor Cambodja.

De kosten van eten in Siem Reap variëren, afhankelijk van wat je wilt eten en waar je het wilt eten. Zoek je een snelle, goedkope maaltijd, dan zijn er tal van straatstalletjes en kleine restaurantjes die je voor een paar dollar een heerlijke stevige maaltijd voorschotelen. Zoek je echter iets meer luxe, dan zijn er ook enkele geweldige restaurants die iets meer voor hun gerechten vragen. In het algemeen zijn de kosten van het eten in Siem Reap heel redelijk, en zelfs luxe maaltijden zullen de bank niet breken. Dus wat je budget ook is, je zult er iets kunnen vinden dat aan je wensen voldoet.

Siem Reap is een paradijs voor eetliefhebbers. Wat je culinaire voorkeur ook is, je kunt hier iets vinden om je smaakpapillen tevreden te stellen. Als je nog niet de kans gehad hebt om deze geweldige stad te bezoeken, zet haar dan bovenaan je lijstje - je zult niet teleurgesteld zijn!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Khmer zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.