Kaart Siem Reap

De provincie Siem Reap ligt in het noordwesten van Cambodja, en de provinciehoofdstad is de stad Siem Reap. De provincie telt ongeveer 1 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 10.299 vierkante kilometer. Het nationale park Phnom Kulen ligt in de provincie.

De provincie Siem Reap grenst aan verschillende andere provincies, zoals Oddar Meanchey in het noorden, Pursat in het westen Banteay Meanchey in het zuidwesten, en Kampong Thom in het zuiden en oosten. Het Tonlé Sap Meer ligt gedeeltelijk binnen de jurisdictie van de provincie Siem Reap. De gemiddelde maandtemperatuur varieert van 19,5 °C in december tot 28,1 °C in juni.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Siem Reap je het beste verblijft! Ga je vooral naar Siem Reap om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Siem Reap is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Siem Reap. 

Met behulp van een plattegrond van Siem Reap kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.