Kaart Boston

De kaart van Boston ziet eruit als een reeks van onderling verbonden buurten, elk met zijn eigen unieke karakter en identiteit. Van de chique wijken Back Bay en Beacon Hill, tot de studentenwijken Allston en Brighton, tot het historisch rijke North End, er is voor elk wat wils in Boston.

Een ding dat al deze buurten gemeen hebben is hun rijke geschiedenis. Boston is al een nederzetting sinds 1630 en is de thuisbasis van enkele van de oudste architectuur en monumenten van het land. Of u nu door de smalle straatjes van North End loopt of het uitzicht bewondert vanaf de top van Beacon Hill, u zult zeker het gevoel hebben dat u deel uitmaakt van de geschiedenis in Boston.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Boston je het beste verblijft! Ga je vooral naar Boston om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Boston is bijvoorbeeld Jamaica Plain.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Boston. 

Met behulp van een plattegrond van Boston kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.