Kaart Lviv

De kaart van Lviv ziet eruit als een hart met de punt naar het oosten. De twee helften van het hart worden verbonden door een smalle strook land die van noord naar zuid loopt. De oostelijke helft is het oudere deel van de stad, waar de meeste historische monumenten en kerken te vinden zijn. De westelijke helft is nieuwer en hier bevinden zich de meeste bedrijven en universiteiten van de stad.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Lviv je het beste verblijft! Ga je vooral naar Lviv om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Lviv is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Lviv. 

Met behulp van een plattegrond van Lviv kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.