Wonen & werken in Lviv

Wonen & werken in Lviv, Oekraïne als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Oekraïne wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Lviv en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.79/5 (Rang #58)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

31 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Redelijk

Rassentolerantie

Slecht

Inkomsten niveau

175 USD

Engels niveau

Redelijk

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Slecht

Gratis WIFI in de stad

Redelijk

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Redelijk

LGBTQ+ vriendelijk

Slecht

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Hoog

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Redelijk

Nachtleven

Goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Oekraïens

Vriendelijk voor vrouwen

Redelijk

Digital Nomad Data

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

7 dagen

Internet snelheid

31 mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Europese type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Niet te drinken

Bezoekers terugkeer %

16 %

Populatie

BBP per hoofd

2099 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Ukraine International

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Lviv

Levensonderhoud Digital Nomad

1,096USD / maand

Levensonderhoud gezin

1086 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

202USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

451 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

1,685USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

21 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

55USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

780USD / maand

Levensonderhoud local

286USD / maand

Coworking kosten

59USD / maand

Avondmaaltijd

4USD

Coca-Cola (0.3L)

0USD

Koffie

1USD

Bier (0.5L)

1USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Lviv direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Lviv en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Lviv. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Lviv en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Lviv. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Lviv, Oekraïne geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Oekraïne spreekt Oekraïens. Het Engels niveau is over het algemeen Redelijk.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Lviv kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Lviv kunt doen.

Lviv is een charmante en cultureel rijke stad die een hoge levenskwaliteit biedt tegen een fractie van de kosten van andere West-Europese steden. Wonen en werken in Lviv biedt mogelijkheden om de Oekraïense cultuur uit de eerste hand te ervaren, Russisch of Oekraïens te leren, en contacten te leggen met de plaatselijke bevolking die je kunnen helpen bij je vestiging en het vinden van mogelijkheden voor werk, studie of vrije tijd. De vele parken, restaurants, cafés, bars en clubs in Lviv bieden volop gelegenheid om te socializen met vrienden of collega's. En omdat Lviv nog relatief onontdekt is door toeristen, is het gemakkelijk om betaalbare accommodatie te vinden en te genieten van goede aanbiedingen voor entertainment en dineren. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Oekraïne zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Oekraïne en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Lviv.

De nadelen van wonen en werken in Lviv zijn talrijk. De stad heeft slechte verbindingen met de rest van Oekraïne, waardoor het moeilijk is om je te verplaatsen. Er is ook een gebrek aan kwaliteitsbanen, en veel bedrijven verhuizen naar Kiev of elders. Bovendien is de infrastructuur slecht en zijn er weinig voorzieningen voor de bewoners. Tot slot zijn de criminaliteitscijfers hoog en kan de stad gevaarlijk zijn. Over het geheel genomen is Lviv geen ideale plek om te wonen of te werken. 

Leven, wonen en werken in Lviv

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Lviv? Lees dan hier wat Lviv allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Lviv voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Oekraïne? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Lviv prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Lviv vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Lviv werd aan het eind van de 12e eeuw gesticht en werd al snel een van de belangrijkste steden in Polen. Het was een belangrijk centrum van cultuur en geleerdheid, met een groot aantal kerken, kloosters en universiteiten. De stad had zwaar te lijden onder de Mongoolse invasies in de 13e eeuw, maar herstelde zich snel en bleef in belang toenemen. In 1349 werd Lviv door Hongarije geannexeerd en bleef tot 1772 onder Hongaars bestuur. Na de Eerste Wereldoorlog werd Lviv weer een deel van Polen, maar het werd in 1939 door de Sovjet-Unie bezet en bij de Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek gevoegd. Lviv herwon zijn onafhankelijkheid met de onafhankelijkheidsverklaring van Oekraïne in 1991.

Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl