Kaart New York City

De kaart van New York City ziet eruit als een massa lijnen en buurten, met af en toe een vlekje kleur. Het kan overweldigend zijn om naar te kijken, maar het is een fascinerende manier om de stad in één keer te zien. Elke lijn op de kaart vertegenwoordigt een straat of een laan, en elke buurt wordt aangeduid met een andere kleur.

Dit maakt het gemakkelijk om te zien welke gebieden dichter bevolkt zijn en welke gebieden rustiger zijn. Het is ook interessant om de markante punten te zien, zoals Central Park in het midden van Manhattan of de Brooklyn Bridge die oversteekt naar Brooklyn.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van New York City je het beste verblijft! Ga je vooral naar New York City om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in New York City is bijvoorbeeld Bushwick South, Brooklyn.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in New York City. 

Met behulp van een plattegrond van New York City kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.