Kaart Sydney

De kaart van Sydney is een lust voor het oog. Het is echt een kunstwerk. De stad is aangelegd in een perfect raster, met de haven in het midden. De straten zijn omzoomd met hoge gebouwen en drukke terrasjes. De kaart is bezaaid met parken en openbare ruimtes. En natuurlijk is er het iconische Operagebouw dat uitkijkt over het water. Echt, het is een prachtige plek.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Sydney je het beste verblijft! Ga je vooral naar Sydney om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Sydney is bijvoorbeeld Surry Hills.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Sydney. 

Met behulp van een plattegrond van Sydney kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.