Emigreren naar Antigua

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Antigua te emigreren.

Er zijn een paar verschillende manieren om naar Antigua te emigreren, maar de meest voorkomende is om het proces van het verkrijgen van het staatsburgerschap te doorlopen. Daarvoor moet u ten minste vijf jaar in Antigua en Barbuda hebben gewoond en aan bepaalde andere voorwaarden voldoen. Meer informatie vindt u op de website van de overheid of bij het Department of Immigration.

Als u niet geïnteresseerd bent om staatsburger te worden, kunt u ook een verblijfsstatus aanvragen. Deze optie is goed als u slechts voor een beperkte periode in Antigua wilt verblijven, zoals zes maanden of een jaar. Meer informatie over residency vind je ook op de website van immigratie.

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Jan. Ik ben drie en een half jaar geleden naar Antigua verhuisd, getrouwd en heb nu twee zonen met mijn vrouw. Mijn hobby's zijn zonnebaden op het strand, zwemmen en boottochtjes met mijn gezin. Ik breng graag tijd buiten door - dat is een van de redenen waarom ik verliefd werd op Antigua. Het weer is het hele jaar door perfect voor buitenactiviteiten!

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.