Eten en drinken in Antigua

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Antigua is natuurlijk de gastronomie.

Als je tijdens je verblijf in Antigua op zoek bent naar heerlijk eten en drinken, dan heb je geluk. Er zijn tal van fantastische restaurants en bars om uit te kiezen, ongeacht de soort keuken waar je zin in hebt. Dus ga erop uit en begin met het proeven van de plaatselijke kost! Je zult niet teleurgesteld zijn.

Er zijn veel populaire gerechten in Antigua. Een van de populairste is pintos, een gerecht gemaakt met bonen, rijst en varkensvlees. Een ander populair gerecht is Sofrito, een stoofpot gemaakt met kip, knoflook, uien en pepers. Ropa vieja is ook een populair gerecht, dat gemaakt wordt met rundvlees, tomaten en paprika's. Een ander populair gerecht tenslotte is Arroz con pollo, dat gemaakt wordt met rijst, kip, en groenten.

De voedselprijzen in Antigua variëren naargelang het soort voedsel. Plaatselijke delicatessen zoals zoutvis en zwammen kosten rond de EUR 5, terwijl meer alledaags voedsel zoals kip of rundvlees tot EUR 10 kan kosten. De meeste restaurants rekenen een service charge van 10-15%, dus reken dat door in je totale kosten.

Er zijn ook een aantal kruidenierswinkels en markten in Antigua, waar je levensmiddelen tegen een lagere prijs kunt kopen. Vraag beslist de plaatselijke bevolking naar de beste aanbiedingen, want de prijzen kunnen van winkel tot winkel verschillen. Globaal moet je rekenen op ongeveer EUR 45 - EUR 70 per week aan voedsel, afhankelijk van wat je eet. Geniet ervan!

Als je van eten houdt, is Antigua de perfecte bestemming voor jou. Er is hier voor elk wat wils - van hartige Caribische gerechten tot zoete lekkernijen. Heb je al iets van Antigua's heerlijke keuken geprobeerd? Wat was je favoriete gerecht?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Spaans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.