Emigreren naar Brussel

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Brussel te emigreren.

Om naar Brussel te emigreren, heb je de volgende documenten nodig: een geldig paspoort, een ingevuld visumaanvraagformulier, twee pasfoto's, een bewijs van je adres in Brussel (bv. een recente energiefactuur) en een bewijs van je middelen van bestaan terwijl je in Brussel woont (bv. een arbeidscontract of een bankafschrift).

Afhankelijk van je nationaliteit en het doel van je verblijf, kan het ook nodig zijn om aanvullende documenten voor te leggen. Als je bijvoorbeeld voor toeristische doeleinden naar Brussel komt, moet je aantonen dat je over voldoende geld beschikt om je uitgaven tijdens je verblijf te dekken. Als je niet zeker weet of je een visum nodig hebt om België te bezoeken, neem dan contact op met de Belgische ambassade of het consulaat in uw land.

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Max, 31 jaar oud. Ik verhuisde anderhalf jaar geleden naar Brussel nadat ik met mijn mooie vrouw trouwde. We hebben twee schattige zonen die ons scherp houden. Als ik niet aan het fietsen of joggen ben in de stad, speel ik graag voetbal met vrienden - ook al ben ik er slecht in. Ik hou ervan nieuwe dingen te leren en nieuwe plaatsen te ontdekken. Ik hou ook van geestig geklets (natuurlijk).

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.