Eten en drinken in Brussel

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Brussel is natuurlijk de gastronomie.

Brussel, de onofficiële hoofdstad van Europa, is een stad die bekend staat om haar rijke geschiedenis en gevarieerde cultuur. Gelegen in het midden van België is het niet verwonderlijk dat het een paradijs voor fijnproevers is, met voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar restaurants met Michelin sterren of gezellige cafés en bistro's, Brussel heeft het voor je.

Hier vind je een overzicht van de beste plaatsen om te eten en te drinken in deze fantastische stad. Er zijn veel populaire gerechten in Brussel, maar enkele van de bekendste zijn Belgische wafels, mosselen, en spruitjes. De stad staat ook bekend om haar grote verscheidenheid aan bieren en chocolade, dus probeer daar zeker wat van als je er bent!

Geloof het of niet, eten in Brussel kan heel betaalbaar zijn, zeker als je weet waar je heen moet. Zo zijn er rond de stad tal van goedkope etnische restaurants die smakelijke en authentieke gerechten uit de hele wereld serveren. Plus, veel van de cafés en bistro's in Brussel bieden voordelige menu's met twee of drie gangen voor een heel redelijke prijs.

Natuurlijk, als je iets meer luxe zoekt, dan vind je in Brussel ook geen tekort aan dure restaurants. Maar met een beetje speurwerk kun je er beslist heerlijk eten vinden zonder de bank te breken. Dus waar wacht je nog op? Ga op verkenning en geniet!

Als je op zoek bent naar een foodie paradijs, zoek dan niet verder dan Brussel. Met voor elk wat wils, is het de perfecte bestemming voor uw volgende vakantie. En vergeet ook Nederland niet - ook daar wachten u tal van fantastische culinaire ervaringen!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Nederlands zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.