Kaart Brussel

De kaart van Brussel is betrekkelijk rechtlijnig, met de stad verdeeld in 19 gemeenten. De gemeente Brussel-Hoofdstad beslaat het hele centrum van de stad, terwijl de buitengebieden in kleinere gemeenten zijn verdeeld. De dichtstbevolkte gemeente is Anderlecht, terwijl de minst bevolkte Sint-Joost-ten-Noode is.

Voor toeristen kan Brussel gemakkelijk te voet of met de fiets verkend worden. Het centrum van de stad is vrij klein en veel van de belangrijkste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Er zijn ook een aantal fietsverhuurwinkels in de hele stad als je verder weg wilt verkennen.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Brussel je het beste verblijft! Ga je vooral naar Brussel om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Brussel is bijvoorbeeld Kuregem Dauw.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Brussel. 

Met behulp van een plattegrond van Brussel kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.