Veiligheid in Brussel

Is het veilig in Brussel voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Brussel? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Brussel?

Is het veilig in Brussel voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Brussel?

Ja, Brussel is een veilige stad voor toeristen. Sommige gebieden zijn gevaarlijker dan andere, maar zolang u zich bewust bent van uw omgeving en voorzorgsmaatregelen neemt, komt het wel goed.

Enkele dingen die u kunt doen om veilig te blijven in Brussel zijn: wegblijven uit steegjes en donkere straten 's nachts, op uw bezittingen letten en ze dicht bij u houden, en confrontaties vermijden met iemand die bedreigend lijkt. Als u zich zorgen maakt of vragen hebt, aarzel dan niet om een plaatselijke inwoner of iemand met gezag te vragen. Brussel is een geweldige stad en ik weet zeker dat u het hier naar uw zin zult hebben!

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.