Emigreren naar Davao

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Davao te emigreren.

Als je naar Davao wilt emigreren, moet je eerst nagaan of je aan de voorwaarden voldoet. Je moet bijvoorbeeld de Filippijnse nationaliteit hebben en ten minste 10 jaar voorafgaand aan je aanvraag in de Filippijnen hebben gewoond. Je moet ook de Engelse taal beheersen en in het bezit zijn van een postsecundaire graad of diploma van een geaccrediteerde instelling.

Als je aan alle voorwaarden hebt voldaan, moet je de volgende documenten indienen: een kopie van je geboorteakte, een kopie van je paspoort, een verklaring van vrijgave van de politie, een aangifte inkomstenbelasting, een NBI-verklaring, een huwelijkscontract (indien van toepassing) en een DSWD-verklaring (indien van toepassing).

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Isabelle, 29 jaar oud. Ik ben ongeveer een jaar geleden naar Davao City verhuisd en ben met mijn geweldige man getrouwd. We hebben samen een prachtige dochter.

Ik hou van fietsen en fitness in het algemeen. Ik hou ook van koekjes bakken - het is een soort hobby van me! Ik probeer altijd nieuwe dingen te leren en nieuwe plaatsen te ontdekken. Ik denk dat verhuizen naar Davao daarom zo'n makkelijke beslissing voor me was; er is hier altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.