Kaart Davao

De stad Davao ligt in het zuidoosten van de Filipijnen op het eiland Mindanao. Het is de grootste stad op Mindanao en de op twee na grootste van de Filippijnen. De stad telt ruim 1,6 miljoen inwoners en beslaat een oppervlakte van 2.443 vierkante kilometer.

Davao is een belangrijke zeehaven en geniet van een tropisch klimaat met gemiddelde temperaturen van 22 tot 32 graden Celsius. De belangrijkste industrieën in de stad zijn landbouw, visserij en industrie. Enkele van de bekende bezienswaardigheden in Davao zijn Mount Apo, Malagos Garden Resort, Philippine Eagle Center, Samal Island, en krokodillenboerderij.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Davao je het beste verblijft! Ga je vooral naar Davao om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Davao is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Davao. 

Met behulp van een plattegrond van Davao kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.