Eten en drinken in Davao

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Davao is natuurlijk de gastronomie.

Davao is een geweldige stad om te voet te verkennen, met zoveel interessante plaatsen om te eten en te drinken. Je vindt hier allerlei soorten eten, van internationale keuken tot plaatselijke gerechten. En natuurlijk zijn er tal van bars en pubs voor wie na een dag sightseeing even wil ontspannen. Dus als je op zoek bent naar iets lekkers om te eten of een plek om iets te drinken, dan is Davao de plaats voor jou!

De populairste gerechten in Davao variëren naargelang wie je het vraagt, maar er zijn er een paar die altijd ter sprake lijken te komen. Een van de meest genoemde favorieten is tinola, een kippensoep gekookt met gember, knoflook, en groene papaja. Andere kanshebbers voor de titel van populairste gerecht zijn sinigang (een zure soep die gewoonlijk met tamarinde wordt gemaakt), caldereta (een stoofpot van rund- of geitenvlees), en piyado (een gestoofd gerecht met garnalenpasta).

Wat je persoonlijke favoriet ook is, het valt niet te ontkennen dat deze gerechten allemaal wezenlijke onderdelen van Davao's eetcultuur zijn - en zeker de moeite waard om te proberen als je ooit in de stad bent.

Over het algemeen zijn de kosten van eten in Davao heel redelijk. Er zijn allerlei mogelijkheden, van street food tot meer luxe restaurants, dus je moet iets kunnen vinden dat bij je budget past. Natuurlijk variëren de prijzen, zoals overal, afhankelijk van wat je bestelt en waar je eet.

In het algemeen zullen maaltijden bij straatstalletjes of kleinere eethuisjes het goedkoopst zijn, waarbij een fatsoenlijke maaltijd ongeveer 100 - 200 pesos (EUR 2 - 4) kost. Wil je iets mooiers, reken dan op zo'n 300 - 600 pesos (EUR 6 - 12) voor een hoofdgerecht in een middenklasse restaurant.

Als je van eten houdt en nog niet in Davao geweest bent, is het tijd voor een foodie roadtrip! Er zijn hier zo veel heerlijke gerechten te proberen dat ik zeker weet dat je iets naar je smaak zult vinden. En als je op zoek bent naar wat aanbevelingen, laat het me dan weten in de comments hieronder. Ik deel mijn favoriete eettentjes altijd graag met anderen. Smakelijk eten!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Filipijns zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.