Emigreren naar Keulen

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Keulen te emigreren.

Het is niet zo eenvoudig als gewoon je koffers pakken en naar Keulen verhuizen - je moet een werkgever vinden die bereid is je werkvisum te sponsoren, en dan moet je nog voldoen aan de strenge eisen die de Duitse regering stelt. Maar het is mogelijk!

Doe eerst wat onderzoek op de website van de stad Keulen. Je vindt er een schat aan informatie voor nieuwkomers, van hoe je een baan in Keulen vindt tot waar je de beste scholen en ziekenhuizen vindt. Neem vervolgens contact op met een plaatselijke immigratieadvocaat die je kan helpen bij het ingewikkelde proces van het verkrijgen van een Duits werkvisum.

Het is belangrijk dat je iemand aan je zijde hebt die het systeem door en door kent en die je kan helpen.

Onze bezoekers aan het woord:

Hallo, ik ben Jessie. Ik ben een jaar en negen maanden geleden naar Keulen verhuisd en getrouwd. Ik heb samen met mijn man een prachtige dochter. We houden ervan om samen door parken te wandelen, musea te bezoeken en foto's te maken.

Ik leer graag nieuwe dingen, vooral over geschiedenis en fotografie. Ik hou er ook van om actief te zijn en te wandelen in het park. Ik ben altijd in voor het proberen van iets nieuws, dus als je aanbevelingen hebt, laat het me weten!

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.