Eten en drinken in Keulen

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Keulen is natuurlijk de gastronomie.

Geen reis naar Duitsland is compleet zonder een bezoek aan Keulen, en gelukkig voor fijnproevers en bierliefhebbers heeft deze stad genoeg te bieden. Of je nu op zoek bent naar een geweldige plek om te eten of gewoon wilt weten waar de beste bars zijn, lees verder voor onze gids over eten en drinken in Keulen. Als je deze levendige stad verkent, zorg er dan voor dat je er open voor staat - de plaatselijke keuken kan een beetje anders zijn dan je gewend bent!

Het populairste gerecht in Keulen is waarschijnlijk de Currywurst, een gegrild worstje dat meestal wordt geserveerd met curryketchup en frietjes. Andere populaire gerechten zijn Schnitzel (gepaneerde en gebakken varkenskotelet), Tönnies CFUUUL (een gerecht van aardappelen, gerookt varkensvlees en diverse groenten), en Himmel un Ääd (een aardappelgerecht dat letterlijk vertaald "hemel en aarde" betekent).

Als je in Keulen eet als een inwoner, kost het je geen arm en een been. Voor minder dan 10 euro heb je al een heerlijke maaltijd. Natuurlijk, als je in een van de sterrenrestaurants van de stad wilt eten, moet je wat dieper in de buidel tasten. Maar Keulen heeft genoeg betaalbare eetgelegenheden waar je kunt genieten van traditionele Duitse gerechten.

Dus of je nu een budget hebt of je wilt uitgeven, er is voor elk wat wils als het gaat om dineren in deze historische stad.

Keulen is een geweldige stad voor fijnproevers van alle soorten, met voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar de traditionele Duitse keuken of de internationale keuken, er zijn genoeg restaurants in Keulen die aan je verlangens zullen voldoen. Als je van plan bent om naar deze culinaire hotspot te gaan, bekijk dan zeker onze lijst met de beste restaurants in Keulen en begin vandaag nog met het plannen van je gastronomische avontuur!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Duits zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.