Kaart Keulen

Voor zover te zien is, ziet de plattegrond van Keulen eruit als een wirwar van straten en steegjes, met een mix van middeleeuwse en moderne architectuur. Het is moeilijk om er een samenhangend patroon in te ontdekken, maar dat maakt juist deel uit van de charme van deze historische stad.

Keulen ligt aan de oever van de Rijn in het noordwesten van Duitsland, en het is een van de oudste steden van het land. De stad werd door de Romeinen gesticht als een militaire buitenpost en werd later een belangrijk handelscentrum tijdens de Middeleeuwen. Vandaag de dag is het een bruisend cultureel centrum met een rijke geschiedenis die erop wacht om ontdekt te worden.

Dus als je ooit wat richting nodig hebt, pak dan je kaart en begin te dwalen!

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Keulen je het beste verblijft! Ga je vooral naar Keulen om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Keulen is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Keulen. 

Met behulp van een plattegrond van Keulen kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.