Emigreren naar Mumbai

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Mumbai te emigreren.

Als je naar Mumbai wilt emigreren, zijn er een paar dingen die je moet weten. Ten eerste is Mumbai een van de dichtstbevolkte steden ter wereld, dus wees voorbereid op drukte en drukte. Ten tweede, Mumbai is een zeer diverse stad, met mensen uit heel India en de wereld die naast elkaar leven. Dit kan zowel opwindend als overweldigend zijn, maar het is een deel van wat Mumbai zo'n speciale plek maakt.

Ten derde wordt er in Mumbai veel Engels gesproken, maar als je wat Hindi leert, zul je je al een heel eind thuis voelen. Tot slot, wees voorbereid op een heet klimaat - Mumbai ligt aan de westkust van India en heeft het hele jaar door hoge temperaturen.

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Anne, en ik ben net een jaar geleden naar Mumbai verhuisd. Ik ben getrouwd, heb twee dochters en mijn hobby's zijn winkelen, andere culturen leren kennen en culinaire avonturen beleven.

Ik hou van Mumbai - het is zo'n geweldige stad die zoveel te bieden heeft. Ik ben enthousiast om er het komende jaar meer van te ontdekken. En ik ben altijd in voor het proberen van nieuwe gerechten - vooral als ze pittig zijn!

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.