Kaart Mumbai

Er is niet echt een "kaart" van Mumbai in de traditionele zin, omdat de stad zo uitgestrekt is en voortdurend verandert. Ik heb hieronder echter een afbeelding opgenomen die de algemene lay-out van de stad laat zien. Zoals u kunt zien, is de stad verdeeld in verschillende zones: het centrale zakendistrict (CBD), de centrale buitenwijken, de westelijke buitenwijken, de oostelijke buitenwijken en de zuidelijke buitenwijken.

Mumbai is ook de thuisbasis van de grootste sloppenwijk van India, Dharavi. Dharavi ligt in het centrum van Mumbai en telt naar schatting meer dan 1 miljoen inwoners. Het is een van de dichtstbevolkte plaatsen op aarde, en staat bekend om zijn levendige markten en huisnijverheid.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Mumbai je het beste verblijft! Ga je vooral naar Mumbai om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Mumbai is bijvoorbeeld East: Ward H/E.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Mumbai. 

Met behulp van een plattegrond van Mumbai kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.