Eten en drinken in Mumbai

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Mumbai is natuurlijk de gastronomie.

Mumbai, de grootste stad van India en de op één na dichtstbevolkte metropool ter wereld, is een feest voor al je zintuigen. Om elke hoek is wel iets te eten of te drinken, van straatverkopers die chaat en dosa's verkopen tot verfijnde restaurants met voortreffelijke menu's. Deze bruisende stad biedt een eindeloze variëteit aan culinaire ervaringen die uw smaakpapillen zeker zullen prikkelen.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van je eet- en drinkavontuur in Mumbai!

De populairste gerechten in Mumbai variëren, afhankelijk van in welk deel van de stad je je bevindt. Maar enkele van de meest voorkomende gerechten zijn vada pav (een vegetarisch gerecht van gefrituurde aardappelpasteitjes in een broodje), kip tikka masala, biryani, en pani puri.

Eten kost veel in Mumbai! Als je goedkoop wilt eten, is het moeilijk om iets onder de 100 Rs (dat is ongeveer 1,50 dollar) te vinden. Als u op zoek bent naar iets luxueuzers, kunt u gemakkelijk 1000 roepies (15 dollar) of meer uitgeven aan een maaltijd.

Er zijn natuurlijk een paar uitzonderingen. Als je weet waar je moet zoeken, kun je voordeliger eten vinden, maar Mumbai is vooral een stad waar je betaalt voor kwaliteit. Het goede nieuws is dat er genoeg geweldige restaurants zijn om uit te kiezen, dus wat je budget ook is, je zult zeker iets lekkers vinden!

Mumbai is een paradijs voor fijnproevers. Het maakt niet uit wat je smaak is, je kunt iets vinden om van te houden in deze stad. Van traditionele Indiase gerechten tot de internationale keuken, er is hier voor elk wat wils. Als je op zoek bent naar een heerlijk culinair avontuur, dan is Mumbai de plek voor jou!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Engels zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.