Emigreren naar New Orleans

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar New Orleans te emigreren.

De eerste stap is contact opnemen met het dichtstbijzijnde consulaat of de dichtstbijzijnde ambassade van Louisiana en het proces starten. Daarna moet je een visum krijgen, hetzij via sponsoring door familie, een werkgever of een andere visumloterij. Daarna is het gewoon een kwestie van papierwerk invullen en zorgen dat alles in orde is voor je grote verhuizing.

New Orleans is altijd een stad van immigranten geweest - van de eerste Franse kolonisten tot de meer recent aangekomenen uit Centraal-Amerika en Zuidoost-Azië. Dus wat uw reden ook is om hierheen te willen verhuizen, u zult er zeker passen. De stad staat bekend om zijn rijke cultuur, muziekscene en eten - er zijn weinig andere plaatsen in de wereld waar je zulke goede gumbo of beignets kunt krijgen!

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Kaya. Ik hou ervan om tijd door te brengen in musea en in het weekend met mijn familie naar het park te gaan. Ik hou er ook van om uit eten te gaan in verschillende restaurants. Ik ben twee jaar geleden naar New Orleans verhuisd en ben getrouwd. Ik heb een dochter en zoon die de lichten van mijn leven zijn.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.