Eten en drinken in New Orleans

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in New Orleans is natuurlijk de gastronomie.

Als er één ding is dat New Orleans goed kan, dan is het wel de rode loper uitrollen voor gasten. De wereldberoemde keuken en het nachtleven van de stad zijn er zeker van dat zelfs de meest veeleisende fijnproever tevreden zal zijn. Van verrukkelijke gumbo en jambalaya tot cocktails in overvloed, hier is je gids voor eten en drinken in NOLA als een plaatselijke bewoner!

De populairste gerechten in New Orleans variëren naargelang in welk deel van de stad je bent. Enkele van de meest voorkomende gerechten zijn echter gumbo, jambalaya, rode bonen en rijst, en beignets. Elk van deze gerechten biedt een unieke smaak van de keuken van New Orleans, die geliefd is bij zowel plaatselijke bewoners als bezoekers.

Dus als je op zoek bent naar wat echte Louisiana smaak, ga dan zeker een (of alle) van deze gerechten uitproberen!

Het kost ongeveer 20 euro om in New Orleans te eten. Je vindt goedkopere eetmogelijkheden, maar meestal krijg je met 20 euro een lekkere maaltijd in een goed restaurant. Enkele van de beste gerechten in New Orleans zijn gumbo, jambalaya, en langoesten étouffée. En als je op zoek bent naar iets zoets, probeer dan zeker een orkaan of een koningscake.

Wees alleen gewaarschuwd dat die beide dingen behoorlijk machtig zijn!

Als je van eten houdt dan is New Orleans de perfecte bestemming. Er zijn hier zoveel verschillende soorten restaurants en etenswaren dat iedereen wel iets van zijn gading kan vinden. En als je op zoek bent naar een leuke tijd, dan zal New Orleans je zeker niet teleurstellen - er is altijd wel iets te beleven in deze bruisende stad. Bedankt voor het lezen!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Engels zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.