Kaart New Orleans

De kaart van New Orleans is nogal ingewikkeld, want de stad bestaat uit een aantal verschillende buurten, elk met zijn eigen unieke cultuur en geschiedenis. Als je de kaart bekijkt, zie je dat New Orleans in een aantal verschillende delen is verdeeld, met als bekendste de French Quarter, Uptown, en Downtown.

Elke sectie heeft zijn eigen uitgesproken smaak en karakter. De French Quarter is misschien wel het meest bekende en iconische deel van New Orleans. Deze buurt staat bekend om zijn bruisende nachtleven, architectuur, en algehele feestelijke sfeer. Uptown is de thuisbasis van veel van de belangrijkste historische monumenten van de stad, zoals Tulane University en Audubon Park.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van New Orleans je het beste verblijft! Ga je vooral naar New Orleans om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in New Orleans is bijvoorbeeld Mid-City.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in New Orleans. 

Met behulp van een plattegrond van New Orleans kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.