Emigreren naar Puerto Escondido

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Puerto Escondido te emigreren.

Puerto Escondido is een klein stadje in Mexico dat populair is bij zowel toeristen als expats. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je hier permanent wilt gaan wonen

Ten eerste moet je een geldig paspoort en visum hebben. Als je dat eenmaal hebt geregeld, is de volgende stap het vinden van een plek om te wonen. Puerto Escondido heeft een verscheidenheid aan accommodatie opties, van camping en hostels tot appartementen en villa's. Je kunt ook werk vinden als leraar Engels of in de toeristische sector

Als je eenmaal je accommodatie en baan hebt uitgezocht, is de volgende taak het leren van wat basis Spaans. Dit zal het dagelijks leven een stuk gemakkelijker maken.

Onze bezoekers aan het woord

Hey, ik ben Alec. Ik ben ongeveer een jaar geleden naar Puerto Escondido verhuisd met mijn vrouw en twee kinderen. We vinden het geweldig hier - de golven zijn geweldig om te surfen en er is altijd wel iets leuks te doen op het strand.

Ik speel al beachvoetbal en volleybal sinds ik een kind was, dus toen ik hierheen verhuisde was ik erg blij toen ik ontdekte dat er competities voor beide sporten waren. Ik heb ook geprobeerd Spaans te leren, maar dat was moeilijker dan verwacht.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.