Emigreren naar Queretaro

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Queretaro te emigreren.

Het is eigenlijk niet zo moeilijk om naar Queretaro te emigreren - je hoeft alleen maar aan een paar basisvoorwaarden te voldoen. Om te beginnen heb je een geldig paspoort nodig en een bewijs van financiële stabiliteit. Je moet ook bewijzen dat je van plan bent permanent in Queretaro te gaan wonen, en bewijzen dat je enige kennis van de Spaanse taal hebt.

Kun je aan al deze eisen voldoen, dan is de volgende stap het indienen van een aanvraag voor residentie bij het Nationaal Immigratie Instituut. De verwerking duurt meestal zo'n zes maanden, dus heb geduld! Als je aanvraag eenmaal verwerkt en goedgekeurd is, kun je je officiële Mexicaanse verblijfskaart krijgen en gaan genieten van alles wat Queretaro te bieden heeft.

Onze bezoekers aan het woord:

Ik ben Stefan, 31 jaar oud en ik ben nu iets meer dan drie jaar getrouwd. We zijn ongeveer twee jaar geleden naar Queretaro verhuisd en we vinden het hier helemaal geweldig. We hebben een zoon en dochter die ons scherp houden (en die het licht van ons leven zijn).

Ik hou van fietsen, voetballen, kamperen en bbq-en in mijn vrije tijd. Ik probeer zo veel mogelijk actief te blijven omdat ik geloof dat een gezond lichaam leidt tot een gezonde geest.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.