Eten en drinken in Queretaro

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Queretaro is natuurlijk de gastronomie.

Als je op zoek bent naar heerlijk eten en drinken in Queretaro, zoek dan niet verder! Deze stad zit vol met geweldige restaurants en bars, elk met hun eigen unieke sfeer. Van Mexicaans eten tot internationale keuken, er is hier voor elk wat wils. Dus leun achterover, ontspan, en laat ons je rondleiden langs enkele van de beste eet- en drinkgelegenheden in Queretaro.

Er zijn veel populaire gerechten in Queretaro, maar enkele van de meest favorieten zijn tamales, enchiladas, chiles rellenos, en carne asada. Tamales worden meestal gemaakt van maïsdeeg en dan gevuld met vlees, kaas, of groenten- waardoor ze een perfect hartig gerecht zijn. Enchiladas worden traditioneel gemaakt met zachte maïstortilla's die worden opgerold en gevuld met vlees of groenten naar keuze, voordat ze met saus en kaas worden overgoten.

Chiles rellenos zijn geroosterde paprika's die met kaas of vlees gevuld worden en dan gefrituurd - wat een knapperige en heerlijke traktatie oplevert. Last but not least is carne asada gegrilde biefstuk die vaak geserveerd wordt naast gegrilde groenten.

Het kost ongeveer EUR 10 om lekker te eten in Queretaro. Je kunt goedkopere maaltijden vinden voor minder, maar dan lever je in op kwaliteit en variatie.

Er zijn veel restaurants in Queretaro, die voedsel uit de hele wereld serveren. Je vindt er onder andere Mexicaanse, Italiaanse, Franse, Amerikaanse en Indische gerechten.

Als je op zoek bent naar een eetervaring van hoge kwaliteit zonder al te veel geld uit te geven, raad ik je aan enkele van de plaatselijke Mexicaanse plaatsen te bekijken. Het eten is er heerlijk en betaalbaar. Als je op zoek bent naar een geweldige foodie bestemming, zoek dan niet verder dan Qeuretaro. Je vindt hier iets om je smaakpapillen te prikkelen, of je nu een liefhebber bent van de Mexicaanse, Italiaanse of Japanse keuken.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog je reis te plannen!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Spaans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.