Emigreren naar Quito

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Quito te emigreren.

Voor degenen die permanent willen verhuizen naar Quito, Ecuador, wil ik graag een paar tips geven over hoe ze dat het beste kunnen aanpakken. Eerst en vooral, raadpleeg een immigratie advocaat. Er zijn een aantal visumopties beschikbaar, en een professional zal je kunnen helpen om je weg te vinden in het proces. Ten tweede, leer wat Spaans.

Tenzij je de taal vloeiend spreekt, zal je het moeilijk hebben om je te redden in Ecuador. Ten derde, onderzoek grondig je accommodatie opties. Quito is een grote stad en er zijn verschillende buurten om uit te kiezen. Zorg ervoor dat je er een vindt die bij je past. Ten vierde: wees voorbereid op een cultuurschok.

Onze bezoekers aan het woord:

Hallo, ik ben Lynn. Ik verhuisde anderhalf jaar geleden naar Quito met mijn man. We zijn getrouwd en hebben nu twee dochters. Onze hobby's zijn kamperen, trektochten maken en markten bezoeken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe avonturen!

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.