Eten en drinken in Quito

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Quito is natuurlijk de gastronomie.

Quito is een stad die van haar eten en drinken houdt. Of je nu op zoek bent naar een leuke plek om te dineren, een paar drankjes met vrienden, of iets te knabbelen tijdens je sightseeing, er is geen gebrek aan mogelijkheden in deze Andes hoofdstad. Van internationale keuken tot traditionele Ecuadoriaanse gerechten, hier zijn enkele van de beste plaatsen om te eten en te drinken in Quito.

Hoewel er in Quito veel plaatselijke favorieten zijn, zijn enkele van de populairste gerechten ceviche, humitas, en llapingachos. Ceviche is een zeevruchtenschotel die meestal gemaakt wordt met verse vis die gemarineerd is in citrussap en specerijen. Humitas zijn maïskoeken die gewoonlijk gestoomd of gekookt worden, en llapingachos zijn aardappel- en kaaspannenkoeken.

Deze gerechten vertegenwoordigen maar een paar van de vele heerlijke mogelijkheden die je in Quito kunt vinden. Of je nu op zoek bent naar iets eenvoudigs of iets exotischer, je vindt in deze bruisende stad zeker iets naar je smaak.

De prijzen van eten in Quito variëren, afhankelijk van het soort voedsel dat je zoekt. Er zijn veel betaalbare opties, zoals straatvoedsel en marktplaatsen, of je kunt duurdere restaurants vinden als je iets chiquers zoekt.

Over het algemeen zou ik zeggen dat de kosten van het eten relatief goedkoop zijn in vergelijking met andere grote steden in de wereld. Je kunt bijvoorbeeld bij een straatverkoper een maaltijd krijgen voor EUR 2 - $ 3, terwijl je in een middenklasse restaurant tegen een uitgave van ongeveer EUR 10 per persoon zou aankijken.

Dit is natuurlijk maar een algemene schatting en zal variëren naargelang wat je bestelt. Als je een fijnproever bent, is Quito de perfecte bestemming voor jou. Er zijn tal van heerlijke restaurants om uit te kiezen, en je kunt er iets naar je smaak vinden, ongeacht de soort keuken die je verkiest. Dus trek je rekbare broek aan en maak je klaar om je over te geven aan al het culinaire lekkers dat Quito te bieden heeft.

Heb je al een van de verbazingwekkende eetgelegenheden in Quito geprobeerd? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Spaans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.