Kaart Quito

De kaart van Quito ziet eruit als een typische stadsplattegrond, met alle belangrijke oriëntatiepunten en straten aangegeven. Het is handig voor bezoekers om een plattegrond te hebben als ze hun weg door de stad proberen te vinden. Eén ding dat uniek is aan Quito is dat het op twee bergen ligt - Pichincha en Cayambe.

Dit betekent dat er in bepaalde delen van de stad enkele steile hellingen en smalle straten zijn. Het is dus belangrijk je hiervan bewust te zijn als je je route uitstippelt. Quito is de hoofdstad van Ecuador en ligt in het noord-centrale deel van het land. De stad ligt op een hoogte van 2.850 m boven de zeespiegel in een vallei die gevormd wordt door de samenvloeiing van de Guayllabamba en de Cotopaxi rivier.

Quito is een van de dichtstbevolkte steden van Ecuador met een bevolking van 2,67 miljoen mensen (volkstelling 2017). Op de kaart van Quito zie je dat de stad verdeeld is in verschillende wijken, elk met een eigen, uniek karakter. Centraal Quito herbergt veel belangrijke overheidsgebouwen en ook enkele van de beste musea en restaurants van de stad.

Het Oude Stadsdeel staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Quito je het beste verblijft! Ga je vooral naar Quito om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Quito is bijvoorbeeld .

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Quito. 

Met behulp van een plattegrond van Quito kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.