Eten en drinken in Kuala Lumpur

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Kuala Lumpur is natuurlijk de gastronomie.

Kuala Lumpur is een stad die zowel rijk is aan geschiedenis en cultuur, als aan moderne gemakken. Wanneer u een bezoek brengt, kan het moeilijk zijn om te weten wat te doen of waar te gaan. Daarom hebben we deze gids samengesteld met de beste plekken om te eten en te drinken in Kuala Lumpur. Van kraampjes met straatvoedsel tot verfijnde restaurants, we hebben je gedekt!

Dus lees verder en maak je klaar voor een geweldig gastronomisch avontuur! Kuala Lumpur is een stad met een grote diversiteit aan culturen, dus het is geen verrassing dat de keuken net zo gevarieerd is. Enkele van de populairste gerechten in Kuala Lumpur zijn kiprijst, nasi lemak, roti canai, en rendang.

Het varieert, maar over het algemeen kost het tussen de -10 USD per persoon om een maaltijd te eten in Kuala Lumpur. Er zijn natuurlijk restaurants die meer of minder rekenen, afhankelijk van het soort eten en het niveau van de service dat u wenst.

Eén ding om in gedachten te houden is dat restaurants in Kuala Lumpur meestal duurder zijn dan straatvoedselkraampjes, dus als u op zoek bent naar een goedkope en heerlijke maaltijd, raad ik u aan de plaatselijke eetcultuur te verkennen. Er zijn tal van kraampjes die gerechten verkopen voor slechts een paar dollar, dus je kunt gemakkelijk een stevige maaltijd krijgen voor minder dan $ 10.

Kuala Lumpur is een eetparadijs voor iedereen. Als u een liefhebber van eten bent, is dit de perfecte bestemming voor u. Er zijn hier zoveel verschillende soorten eten te proberen, en u zult zeker iets vinden dat u lekker vindt. Het beste deel is dat er voor elk wat wils is, dus niemand hoeft te missen van het heerlijke eten in Kuala Lumpur.

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Maleis zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.