Eten en drinken in Ottawa

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Ottawa is natuurlijk de gastronomie.

Ottawa mag dan niet de beroemdste stad zijn om te eten en te drinken, maar dat betekent niet dat er niet genoeg te zien en te doen is op het gebied van eten en drinken. Of je nu een toerist bent die een paar dagen in de stad is of een inwoner die zijn eigen stad wil verkennen, hier zijn een paar van de beste plaatsen om te eten en te drinken in Ottawa. Er zijn veel populaire gerechten in Ottawa, maar enkele van de populairste zijn poutine, beverstaarten, en gerookt vlees. Poutine is een gerecht van frieten, kaaskwark, en jus. Beverstaarten zijn een deeggebakje in de vorm van een beverstaart, dat bedekt wordt met allerlei beleg, zoals suiker en kaneel, chocolade-hazelnootpasta, of vruchtenjam.

Rookvlees is in Montreal gerookte runderbrisket die dun gesneden wordt en met mosterd op roggebrood geserveerd wordt. De kosten van eten in Ottawa hangen echt af van wat en waar je eet. Een maaltijd uit een fast food restaurant zal uiteraard minder kosten dan een maaltijd uit een sit-down restaurant. De prijzen variëren ook naargelang het deel van de stad waar je bent in- het centrum zal meestal duurder zijn dan in de buitenwijken, bijvoorbeeld.

Dit gezegd zijnde, zijn er in Ottawa genoeg betaalbare eetgelegenheden. Er zijn veel leuke hole-in-the-wall type plaatsen die heerlijk eten serveren tegen redelijke prijzen. Aan de andere kant van het spectrum zijn er ook veel toprestaurants als je je een beetje wilt uitsloven.

In het algemeen kun je verwachten rond de EUR 10 - 20 uit te geven. Ottawa is beslist een paradijs voor eetliefhebbers. Er zijn zo veel verschillende soorten restaurants, elk met hun eigen unieke smaken en gerechten, dat iedereen hier wel iets van zijn gading kan vinden. Of je nu in de stemming bent voor heerlijk Indiaas eten of een nieuw Canadees restaurant wilt uitproberen, Ottawa heeft het allemaal.

Het is ten zeerste aan te raden zoveel mogelijk verschillende plaatsen te bezoeken als je in de stad bent; je zult niet teleurgesteld zijn!

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Engels zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.