Klimaat in Ottawa

Het weer en temperatuur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een plek om te wonen en werken. Het klimaat in Canada is . 

Bekijk bijvoorbeeld weeronline voor de huidige weersverwachting voor Ottawa voor 14 dagen. Ook zoek je daar makkelijk op wat de  temperatuur in Ottawa gemiddeld is voor een bepaalde maand. 

Op deze manier kijk je van tevoren dus wat de beste reistijd is voor Ottawa. 

Zit jij te twijfelen om remote te werken vanaf Ottawa? Het weer in Ottawa is natuurlijk belangrijk. Op digitalnomad.nl lees jij daarom onze bevindingen over Ottawa weer.

Ottawa heeft een vochtig continentaal klimaat, met vier duidelijke seizoenen. De zomers zijn warm tot heet en de winters zijn koud, vaak erg koud. De lente en de herfst zijn gewoonlijk kort maar aangenaam mild. De neerslag is het hele jaar door gematigd, hoewel hij in de zomermaanden zijn hoogtepunt bereikt.

Ottawa ligt in het oostelijk deel van Zuid-Ontario en kent alle vier de seizoenen. De gemiddelde zomertemperatuur is 27 graden Celsius (81 graden Fahrenheit) en de gemiddelde wintertemperatuur is -10 graden Celsius (14 graden Fahrenheit). De hoogste temperatuur ooit gemeten in Ottawa was 37 graden Celsius (99 graden Fahrenheit) op 2 juli 1935, en de laagste was -37 graden Celsius (-35 graden Fahrenheit) op 17 januari 1985.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.