Kaart Ottawa

De kaart van Ottawa ziet eruit als een raster van wegen en buurten, met het centrum in het midden. De buitenwijken spreiden zich vanuit het centrum naar buiten uit, en het omringende platteland is net voorbij de rand van de stad zichtbaar.

Ottawa is een betrekkelijk jonge stad, gesticht in 1826 als Bytown. Ze groeide snel in het midden van de 19de eeuw als gevolg van haar ligging op het kruispunt van twee belangrijke transportroutes - het Rideau Kanaal en de Ottawa Rivier. Tegenwoordig wonen er in Ottawa meer dan 1 miljoen mensen en de stad blijft snel groeien.

De stad staat bekend om zijn hoge levenskwaliteit en als een van de veiligste steden van Noord-Amerika.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Ottawa je het beste verblijft! Ga je vooral naar Ottawa om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Ottawa is bijvoorbeeld Billings Bridge-Alta Vista.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Ottawa. 

Met behulp van een plattegrond van Ottawa kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.