Eten en drinken in Yangon

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Yangon is natuurlijk de gastronomie.

Yangon, de grootste en voormalige hoofdstad van Myanmar, is een stad met veel historische en culturele bezienswaardigheden. Als je er toch bent, geniet dan zeker van het plaatselijke eten en drinken! De keuken is een mengeling van Indiase, Chinese en Birmese smaken, dus er is voor elk wat wils. En mis vooral het beroemde Myanmarese bier niet!

Er zijn een paar populaire gerechten in Yangon die veel mensen lekker vinden! Een straatfavoriet is de Ohn no khao swè, Myanmar's versie van kokos kerrie noedels. Dit traditionele ontbijtgerecht vind je op markten in heel Yangon. Een ander populair gerecht is mohinga, een rijstnoedelsoep met vis en groenten, die gewoonlijk bij het ontbijt of als tussendoortje gegeten wordt.

Tenslotte is gebakken rijst met garnalenpasta, of olierijst zoals het plaatselijk genoemd wordt, een cultklassieker in de hele stadYangon - licht stinkend maar helemaal heerlijk!

De prijzen van voedsel in Yangon kunnen variëren, afhankelijk van waar je eet en wat je bestelt, maar over het algemeen zijn de kosten van voedsel hier vrij redelijk. Je kunt goedkope eethuisjes vinden die smakelijke plaatselijke gerechten serveren, of jezelf trakteren op een maaltijd in een van de mooiere restaurants van de stad.

Hoe dan ook, je hoeft niet veel uit te geven om in Yangon van lekker eten te genieten.

Als je van eten houdt, is Yangon de perfecte bestemming voor jou. Er is hier voor elk wat wils, van straatvoedselkraampjes tot toprestaurants. Ben je al in Yangon geweest? Wat was je favoriete culinaire ervaring?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Birmaans zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.