Emigreren naar Shanghai

De betekenis van emigreren is simpelweg: ‘het vertrek uit een woonplaats, natuurlijke omgeving of land om ergens anders te gaan leven of wonen’. Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Shanghai te emigreren.

Dus je wilt naar Shanghai verhuizen? Nou, er zijn een paar dingen die je moet doen om de overgang soepel te laten verlopen. Ten eerste moet je Mandarijn Chinees leren. Zelfs al ken je maar een paar woorden en zinnen, het zal je al een heel eind op weg helpen om je te assimileren in de stad. Er zijn tal van middelen beschikbaar om je te helpen de taal te leren, dus er is geen excuus om het niet op zijn minst te proberen!

Ten tweede, maak jezelf vertrouwd met de cultuur en de gebruiken van China. Dit kun je doen door je in te lezen in het land en zijn geschiedenis, of nog beter, door te praten met iemand die er al woont. Je zult respectvol moeten omgaan met de plaatselijke gewoonten.

Onze bezoekers aan het woord:

Hallo, ik ben Kris. Ik ben drie jaar geleden naar Shanghai verhuisd en getrouwd. Ik heb samen met mijn vrouw een zoontje van één jaar. We houden ervan om uit eten te gaan, markten en pleinen te bezoeken voor wandelingen en tijd samen door te brengen als een gezin.

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.