Kaart Shanghai

De kaart van Shanghai is vrij eenvoudig. De stad wordt in twee delen verdeeld door de Huangpu rivier. Aan de ene kant ligt de Oude Stad, die het oorspronkelijke deel van de stad is, en aan de andere kant ligt Pudong, dat meer recent ontwikkeld werd. Binnen elk van deze wijken zijn er een aantal verschillende buurten, elk met een eigen uniek karakter.

Veel bezoekers van Shanghai concentreren zich op de binnenstad rond The Bund, maar er zijn ook tal van andere interessante gebieden om te verkennen.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Shanghai je het beste verblijft! Ga je vooral naar Shanghai om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Shanghai is bijvoorbeeld Franse Concessie Noordoost.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Shanghai. 

Met behulp van een plattegrond van Shanghai kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.