Eten en drinken in Shanghai

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Shanghai is natuurlijk de gastronomie.

Ben je al eens in Shanghai geweest? Zo niet, dan mis je wat! Deze geweldige stad heeft zoveel te bieden, waaronder een aantal van de beste eet- en drinkgelegenheden ter wereld. Of je nu op zoek bent naar een heerlijk plaatselijk gerecht of een internationale favoriet, Shanghai heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog je reis te plannen!

Tianmianyang en hángbǎo Qiǎobǐn zijn de twee doorbraakgerechten in Shanghai die je niet mag missen! Tianmianyang is een soort rijstnoedelsoep die traditioneel wordt geserveerd met sojamelk, selderij, en drakenbaardsnoep. De kauwerige textuur van de rijstnoedel in combinatie met de romigheid van de sojamelk zorgt voor een werkelijk uniek en heerlijk gerecht.

Hángbǎo Qiǎobǐn, of gestoomde broodjes in bamboe mandjes, zijn een andere must-try als je in Shanghai bent. Deze kleine broodjes zijn gevuld met allerlei coördinerende smaken zoals vlees, groenten, en zelfs zoete bonenpasta!

Je hoeft de bank niet te breken als je in Shanghai uit eten gaat - er zijn genoeg betaalbare opties beschikbaar. Voor een informele maaltijd kun je rekenen op ongeveer 40-60 RMB (US-9) per persoon. Verfijnd dineren zal uiteraard duurder zijn, maar je kunt nog steeds goede koopjes vinden als je je onderzoek doet.

Denk er alleen aan dat fooi geven in China niet gebruikelijk is, dus laat geen extra geld op tafel liggen!

Als je van eten houdt, is Shanghai de perfecte bestemming voor jou. Met zo'n grote verscheidenheid aan keukens beschikbaar, kan iedereen iets vinden dat hij of zij lekker vindt in deze stad. Of je nu op zoek bent naar Chinese knoedels, Indiase curry, of Nederlandse kaas, Shanghai heeft het allemaal. Heb je al eens een van de geweldige gerechten geprobeerd die Shanghai te bieden heeft? Zo niet, waar wacht je dan nog op?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Mandarijn zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.