Veiligheid in Shanghai

Is het veilig in Shanghai voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Shanghai? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Shanghai?

Is het veilig in Shanghai voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Shanghai?

Shanghai is een veilige stad voor toeristen. Er zijn zeker gebieden die gevaarlijker zijn dan andere, maar zolang je de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen neemt - 's nachts niet alleen rondlopen, je rijkdom niet laten zien, enz. - zult u in orde zijn.

Shanghai heeft een grote bevolking van expats en internationale bezoekers, dus je zult altijd mensen vinden die je kunnen helpen als dat nodig is. De lokale bevolking is over het algemeen ook vriendelijk en behulpzaam, dus wees niet bang om de weg te vragen of om advies te vragen. Geniet van uw tijd in Shanghai!

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.