Eten en drinken in Kathmandu

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Kathmandu is natuurlijk de gastronomie.

Kathmandu is een paradijs voor fijnproevers. Of je nu op zoek bent naar een heerlijke, goedkope maaltijd of een chique eetervaring, je vindt het in deze Nepalese stad. Van mam-and-pop winkeltjes tot internationale restaurants, Kathmandu heeft voor elk wat wils. Hier zijn een paar van onze favoriete plaatsen om te eten en te drinken in Kathmandu.

Er zijn veel populaire gerechten in Kathmandu, maar enkele van de meest geliefde zijn momos (dumplings), thukpa (noedelsoep), en sel roti (een soort gefrituurd brood). Bezoekers aan de stad verwonderen zich vaak over de verscheidenheid en kwaliteit van het aangeboden voedsel, met voor ieders smaakpapillen wat wils.

Of je nu op zoek bent naar een snelle snack of een meer substantiële maaltijd, je vindt in Kathmandu zeker een overvloed aan heerlijke mogelijkheden. Dus als je ooit in de hoofdstad van Nepal bent, proef dan zeker wat van de plaatselijke kost - je zult niet teleurgesteld zijn!

De kosten van eten in Kathmandu kunnen variëren, afhankelijk van waar je eet en wat je eet. Maar in het algemeen kun je verwachten dat je ongeveer 200 - 300 Rs per dag aan eten uitgeeft als je in plaatselijke restaurants en straatverkopers eet. Als je op luxere plaatsen wilt eten, zullen de prijzen hoger liggen.

Bovendien, als je de Nepalese keuken wilt uitproberen, die zeker de moeite waard is, verwacht dan iets meer te betalen omdat sommige ingrediënten duur kunnen zijn. Maar al met al zijn de kosten van eten in Kathmandu vrij redelijk, zeker vergeleken met andere plaatsen in Azië. Dus kom hongerig en geniet!

Kathmandu is de perfecte foodie bestemming met voor elk wat wils. Of je nu een liefhebber bent van de traditionele Nepalese keuken of van internationale gerechten, er zijn in Kathmandu tal van heerlijke restaurants die wachten om verkend te worden. Heb je al een van de verbazingwekkende eetgelegenheden in de hoofdstad van Nepal geprobeerd? Zo niet, waar wacht je dan nog op?

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Nepalees zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.