Kaart Kathmandu

De plattegrond van Kathmandu is een vrij eenvoudige. Ze ligt in een vallei en heeft de Himalaya in het noorden. De stad spreidt zich vanuit het centrum van de vallei in alle richtingen uit. Er zijn weinig grote wegen, en de meeste bevolking woont in dicht opeengepakte wijken die de wegen volgen. Het vliegveld ligt aan de rand van de stad.

De stad is de laatste jaren sterk gegroeid, en veel daarvan is ongepland en ongereguleerd. Dit heeft geleid tot problemen met verkeer en vervuiling, die alleen maar verergeren naarmate meer mensen naar de stad trekken. Er is geen echt openbaar vervoer, dus de meeste mensen zijn aangewezen op privé voertuigen of lopen om zich te verplaatsen. Dit maakt het verkeer tijdens de spitsuren nog erger.

Bedenk van tevoren in welk gedeelte van Kathmandu je het beste verblijft! Ga je vooral naar Kathmandu om te werken? Zoek dan een hotel of airbnb in de buurt van leuke co working plekken. 

En hou je ervan om in de avond lekker ergens te gaan eten? Zoek dan juist een wijk op met veel leuke restaurantjes. Een populaire buurt in Kathmandu is bijvoorbeeld -.

Kies voor een locatie die centraal ligt of makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer of taxi. Zo kun je ook makkelijk alle leuke bezienswaardigheden bezoeken. 

Het is altijd handig om een metro- of trein station dicht bij je gehuurde woning of hotel te hebben! Ook handig om van tevoren te weten tot hoe laat het openbaar vervoer nog rijdt in Kathmandu. 

Met behulp van een plattegrond van Kathmandu kun je dus een mooie locatie in de stad uitzoeken die voldoet aan al jouw behoeften. 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.